Team Calorie

Vision

Vårt mål är att du ska kunna se dig själv i spegeln och känna att du är det bästa versionen av dig själv. Hälsa för oss är mer än vad du ser i spegeln. Det är en helig trio mellan fysisk, psykisk och socialt välbefinnande. Vi vill hjälpa dig att bygga upp en balans mellan denna heliga trio och hålla en hälsosam livsstil över tid. Vår vision om att sprida hälsa börjar med att skapa en livsstil och gå från quick fix, dieter och jojo-bantning.

Koncept

Vårt koncept bygger på två nyckelord, disciplin och kunskap. Vi anser att motivation tar dig långt, men disciplin tar dig längre. Disciplinen att utföra saker och ting finner man inte, det är något man bygger upp över tid. I början av upplägget sätter vi tillsammans upp ett SMART-mål som vi strävar efter att nå.

I steg nummer två ligger fokuset på att bygga upp en struktur och rutiner när det kommer till kosten, träningen och vardagsmotionen. Vårt mål är att du ska träna regelbundet, hålla en aktiv vardag och äta sunt precis på samma sätt som du borstar tänderna. Det ska bli något du gör oberoende av om du är motiverad eller inte. När du väl känner att rutinerna är på plats så är det dags för att lära dig. Efter vårt samarbete är målsättningen att du ska ha tillräckligt med kunskap för att hålla en hälsosam livsstil över tid, inte bara under en viss period. Du ska kunna skapa dig friheten att äta vad du vill med en hälsosam balans.

En figur som beskriver vårt livsstilskoncept.

Teamet

Mohammad Taki

(Licensierad kostrådgivare med mamma-mage utbildning)

Enligt folkhälsomyndighetens nationella folkhälsoenkät “Hälsa på lika villkor” så uppges över hälften av befolkningen mellan 16–84 år vara överviktiga eller lider av fetma. Övervikt och fetma ökar risken för att drabbas av ett flertal olika sjukdomar och är bland de främsta orsakerna till förlorade friska levnadsår i Sverige och tyvärr blir det bara värre och värre. Det är också en primär orsak till ett försämrat självförtroende, självkänsla och påverkar starkt den psykiska hälsan.

Jag tycker inte att det är okej och det är dags att ändra på det!
Genom åren har jag haft förmånen att hjälpa hundratals klienter att uppnå sina mål och drömmar. Mitt mål är att du ska kunna se dig själv i spegeln och känna att du är den bästa versionen av dig själv. Det är i grund och botten enkelt och okomplicerat och det vill jag visa dig.

Peshko Rashid

(Licensierad kostrådgivare)

Jag är en fotbollspappa som älskar träning och hälsa. Min största utmaning har varit att förstå mig på hur kroppen fungerar och träning i sin helhet. Det finns en djungel av information och tips där ute som man lätt kan drunkna i. Mitt mål är att underlätta för människor och göra hälsan simpel genom rätt kunskap. Det ska inte vara svårt och jobbigt att leva hälsosamt. Allt vi gör har vi börjat med för att det varit kul. Det är något jag värderar högt.

Alisar El-Ali

(Licensierad kostrådgivare)

Som trebarnsmamma är det inte alltid lätt att få ihop vardagen. Det är lätt hänt att livet kommer emellan och att den fysiska hälsan blir lidande.
Genom åren har jag arbetat med att hitta balansen och få träning och sund kosthållning att bli en del utav min vardag. Just den balansen vill jag dela med mig till alla kvinnor som kämpar för att få till det.